Schitterend gebaar van Heitinga: Zij maken uren, dat is eigenlijk onmenselijk

Schitterend gebaar van Heitinga: "Zij maken uren, dat is eigenlijk onmenselijk"

22-03-2020 17:05
47

Het initiatief van John Heitinga wordt goed ontvangen. De trainer van Ajax O19 heeft samen met een vriend 'Bordje voor onze helden' opgericht. Daarmee biedt hij de mensen die het land overeind houden een extra steun in de rug.

Heitinga bezorgt dagelijks 200 maaltijden, in samenwerking met drie topkoks van restaurants. "Mijn vriend heeft een horecazaak. Dat zijn nu moeilijke tijden. We zijn met z'n tweeën gaan brainstormen. Toen kwamen we op dit idee", legt Heitinga uit aan het Algemeen Dagblad.

Heitinga spreekt zijn waardering uit voor de mensen in de zorg, maar ook voor degenen die andere cruciale beroepen uitoefenen. "Dat zijn mensen die het land overeind houden. Zij maken uren, dat is eigenlijk onmenselijk. Wij kwamen op het idee om maaltijden aan te bieden voor mensen die hierin actief zijn."

"We zijn op politiebureaus geweest en zorginstellingen, maar ook in ziekenhuizen en bij ouderen. Het wordt goed ontvangen. We hebben donaties en sponsoren, daardoor kunnen we komende drie weken vooruit. Wat we graag willen is zolang mogelijk doorgaan, zolang dit virus in ons land is."

Heitinga krijgt veel hartverwarmende reacties. "Ik kreeg een berichtje van een arts die net onderweg was om coronapatiënten te vervoeren. Zij verdienen dit."