Heracles-veganist Hardeveld: 'Speel makkelijker, herstel beter, minder spierpijn'

Heracles-veganist Hardeveld: 'Speel makkelijker, herstel beter, minder spierpijn'

22-03-2020 20:41
57

Heracles Almelo-back Jeff Hardeveld bracht in september een bezoek aan de bioscoop, dat uiteindelijk grote gevolgen bleek te hebben. De 25-jarige linkspoot zag de documentaire The Game Changers en besloot vervolgens om alle dierlijke producten uit zijn leven te bannen.

Hardeveld zag in de documentaire dat ook topsporters door het leven kunnen gaan als veganist: de Heracles-back heeft zelf inmiddels gemerkt dat zijn 'nieuwe' leven vrijwel alleen maar voordelen biedt. "Ik heb wel het idee dat ik mijn wedstrijden makkelijker uitspeel, dat ik goed herstel en dat ik na de wedstrijden minder spierpijn", vertelt hij aan TC/Tubantia. "Na die documentaire was ik overtuigd. Ik sloeg de stap van vleeseter naar alleen vegetarisch over."

Wedden

Meer odds

De Delftenaar is ervan overtuigd dat hij zijn huidige levensstijl ook na zijn profcarrière vol kan houden. "Ik denk dat het tegen die tijd allemaal zo normaal is. In het westen zijn ze daar al iets verder mee dan hier in het oosten. Daar worden de vegantentjes uit de grond gestampt."

Hardeveld is na het vertrek van Lennart Czyborra uitgegroeid tot de vaste linksback van Heracles. Dit seizoen kwam hij tot acht Eredivisie-optredens.