Atlanta-Valencia als 'biologische bom': 'Veertigduizend man in Milaan...'

Atlanta-Valencia als 'biologische bom': 'Veertigduizend man in Milaan...'

Gepubliceerd: zondag 22 maart 2020 om 21:26zo 22-03-2020 om 21:26

Laatste update: zondag 22 maart 2020 om 21:28zo 22-03-2020 om 21:28

De Champions League-wedstrijd tussen Atalanta Bergamo en Valencia van woensdag 19 februari heeft een grote rol gespeeld in de verspreiding van het coronavirus, vermoedt de Italiaanse medicus Fabiano Di Marco. Vlak voordat Italië hard getroffen werd, keken bijna 45 duizend toeschouwers hoe Atalanta in het Milanese San Siro een 4-1 zege op Los Che boekte.

Hans Hateboer scoorde toen twee keer, Marten de Roon stond ook negentig minuten op het veld en Jasper Cillessen zat op de bank. Een paar dagen later werden de eerste Italiaanse gemeenten geïsoleerd om de uitbraak van het coronavirus te beteugelen. "Die wedstrijd in Milaan was een biologische bom, ik kan niet anders zeggen", laat Di Marco weten aan Corriere della Sera. "Veertigduizend inwoners van Bergamo op weg naar Milaan, met de trein, met de bus..."

De return in Mestalla werd uiteindelijk zonder publiek afgewerkt. Na afloop ondergingen meerdere werknemers van Valencia een positieve coronatest. De spelers van Atalanta moesten bij thuiskomst in Italië verplicht thuis blijven omdat ze blootgesteld waren aan contact, vertelde Marten de Roon al.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws