Elia bevestigt Van Gangelen-nieuwtje: Nog één keer een mooi avontuur

Elia bevestigt Van Gangelen-nieuwtje: "Nog één keer een mooi avontuur"

22-03-2020 21:41
17

Eljero Elia is bezig aan zijn laatste maanden bij het Turkse Basaksehir, bevestigt hij vanuit Istanbul in gesprek met Rondo. De 33-jarige buitenspeler beschikt over een aflopende verbintenis en is niet van plan om bij te tekenen.

Elia is de laatste weken buiten de ploeg gevallen: tegen Göztepe SK en Trabzonspor bleef hij negentig minuten op de bank, tijdens het Europa League-duel met FC Kopenhagen zat hij zelfs helemaal niet bij de wedstrijdselectie. FOX Sports-presentator Jan Joost van Gangelen wist te melden dat dit met contractperikelen te maken heeft.

De buitenspeler bevestigt in gesprek met Rondo dat hij zijn contract niet gaat verlengen. "Ik ben gewoon straight en eerlijk: ik ga niet bijtekenen. Ik wil gewoon een andere weg inslaan, nog één keer een mooi avontuur aangaan. Maakt niet uit waar het is", aldus Elia die in de winter al een transfer naar Argentinië af zag ketsen.

Zijn sportieve toekomst heeft voorlopig echter geen prioriteit. Elia maakt zich vooral druk om het coronavirus en zijn gezin, nu ook de Turkse competitie stil is gelegd. "Ik heb al zoveel meegemaakt in het voetbal, maakt mij niet uit. Op dit moment is het het belangrijkste dat mijn kinderen, mijn familie, iedereen om mij heen, mensen die ik liefheb, mensen die mij liefhebben... Dat iedereen weer gezond blijft. Na dit alles zie ik wel wat er gebeurt."