'Noodscenario Eredivisie: volgend jaar twintig clubs, Ajax naar Champions League'

'Noodscenario Eredivisie: volgend jaar twintig clubs, Ajax naar Champions League'

Gepubliceerd: maandag 23 maart 2020 om 06:44ma 23-03-2020 om 06:44

Laatste update: maandag 23 maart 2020 om 07:11ma 23-03-2020 om 07:11

Het is niet uitgesloten dat de Eredivisie volgend seizoen uit twintig clubs bestaat. Dat meldt De Telegraaf naar aanleiding van het overleg tussen de KNVB, Eredivisie CV en Coöperatie Eerste Divisie over mogelijke scenario's voor het einde van de competitie.

Ondanks het coronavirus dat om zich heen blijft grijpen in heel Europa, moeten alle competities uiterlijk 30 juni afgelopen zijn. In het slechtste geval haalt de Eredivisie deze deadline niet, waardoor twintig clubs aan het seizoen 2020/2021 zouden beginnen: de huidige achttien clubs én SC Cambuur en De Graafschap, de nummers één en twee van de Keuken Kampioen Divisie.

Dat zou goed nieuws zijn voor RKC Waalwijk en ADO Den Haag, die op de degradatieplekken staan in de Eredivisie. Volgens De Telegraaf zou de huidige stand ook worden gebruikt bij het toekennen van de tickets voor Europees voetbal.

Ajax en AZ hebben evenveel punten, maar het groepsticket voor de Champions League zou vanwege een beter doelsaldo naar Amsterdam gaan. Feyenoord gaat naar de Europa League, terwijl PSV en Willem II de laatste twee Europa League-voorrondetickets pakken.

Het spelen met twintig clubs zou betekenen dat er tot 30 juni niet gevoetbald kan worden in Nederland. De KNVB, Eredivisie CV en Coöperatie Eerste Divisie zien het worst case scenario echter als als het meest eerlijke, zonder op de zaken vooruit te willen lopen. Betrokken partijen vinden het nog te vroeg om in te gaan op het geschetste noodscenario, aldus De Telegraaf.

Poll

Zie jij dit als een goed scenario voor de Eredivisie-eindstand?

(11623 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws