Hiddink schrikt van sterfgeval in Spanje: 'Ik kreeg een berichtje, heel triest'

Hiddink schrikt van sterfgeval in Spanje: 'Ik kreeg een berichtje, heel triest'

Gepubliceerd: maandag 23 maart 2020 om 07:56ma 23-03-2020 om 07:56

Laatste update: maandag 23 maart 2020 om 08:15ma 23-03-2020 om 08:15

Guus Hiddink is geschrokken van het overlijden van Lorenzo Sanz. De oud-voorzitter van Real Madrid is het meest prominente slachtoffer in Spanje van de coronapandemie.

Sanz overleed afgelopen weekend op 76-jarige leeftijd in een Madrileens ziekenhuis. In 1998 was hij de voorzitter die Hiddink naar Real haalde. "Ik kreeg een berichtje uit Spanje van een van de assistenten, met wie ik bij Valencia en Real Madrid had gewerkt, dat Sanz is overleden. Heel triest om te horen", reageert Hiddink in De Telegraaf.

De Achterhoeker (73) heeft wisselende ervaringen met Sanz, die hij omschrijft als 'een heel warme man'. "Bijna elke week meldde ik me na de training op vrijdag bij hem op kantoor om allerlei zaken door te nemen en dat gebeurde altijd met een kopje koffie en daarna een glas wijn." Maar de oud-preses had ook een andere kant. Hij ontsloeg Hiddink na amper acht maanden. "Hij had ook een impulsieve kant."

"In mijn periode bij Real wisten we de Wereldbeker te winnen door in de finale Vasco da Gama te verslaan. Een prijs die Real Madrid 38 jaar niet meer had gewonnen. Ik was er zelf ook heel erg op gespitst, omdat het met PSV niet was gelukt om de Wereldbeker te winnen. Maar een paar maanden na dat grote succes moest ik alweer afscheid nemen van de club."

Gedurende het bewind van Sanz won Real Madrid twee keer de Champions League. De breuk met Hiddink heelde. "Over zo'n situatie stappen ze in Spanje heel gemakkelijk heen. Als je dan weer bij de club komt, hoor je er gewoon weer bij. Je wordt met alle egards ontvangen en krijgt een plekje op het ereterras. Zo heb ik Sanz nog meerdere keren ontmoet."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws