Asensio helpt Real Madrid aan FIFA-titel, Barça zorgt voor verontwaardiging

Asensio helpt Real Madrid aan FIFA-titel, Barça zorgt voor verontwaardiging

Gepubliceerd: maandag 23 maart 2020 om 08:14ma 23-03-2020 om 08:14

Laatste update: maandag 23 maart 2020 om 21:30ma 23-03-2020 om 21:30

Marco Asensio mag zich de FIFA-koning van de Primera División noemen. De 24-jarige aanvaller van Real Madrid was in de finale te sterk voor Aitor Ruibal van Leganés en haalde daarmee ruim 140.000 euro op voor Unicef in de strijd tegen het coronavirus.

Asensio versloeg Ruibal in de finale, die zondagavond werd gespeeld, met 4-2, waardoor hij zich de beste FIFA-speler van de Spaanse competitie mag noemen. Het is een welkome opsteker voor de aanvaller, die door een zware knieblessure al vroeg een streep moest zetten door de rest van het seizoen.

In Spanje is na de uitbraak van het coronavirus de noodtoestand van kracht, waardoor de spelers zich massaal thuis zitten te vervelen. De Spaanse eSporter Ibai Llanos kwam daardoor met het idee om een FIFA-toernooi te organiseren, waar naast Asensio ook onder meer Adnan Januzaj (Real Sociedad) en Marcos Llorente (Atlético Madrid) aan deelnamen.

Opvallende afwezige was Sergi Roberto van FC Barcelona. Hij zou van de partij zijn, maar Barça zag zich genoodzaakt om de middenveld uit de wedstrijd te nemen vanwege een sponsorovereenkomst met Konami, de maker van FIFA-concurrent Pro Evolution Soccer. Het besluit van Barça zorgde voor veel verontwaardiging op social media.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws