'Machtsstrijd bij PSG: Icardi slachtoffer van ruzie tussen Braziliaan en Duitser'

'Machtsstrijd bij PSG: Icardi slachtoffer van ruzie tussen Braziliaan en Duitser'

Gepubliceerd: maandag 23 maart 2020 om 09:55ma 23-03-2020 om 09:55

Laatste update: maandag 23 maart 2020 om 11:32ma 23-03-2020 om 11:32

Mauro Icardi is het slachtoffer van een machtsspel tussen trainer Thomas Tuchel en technisch directeur Leonardo bij Paris Saint-Germain. De toekomst van de 27-jarige Argentijn, die wordt gehuurd van Internazionale, is daardoor plots onzeker in het Parc des Princes.

Dat terwijl aanvankelijk sprake leek van een droomhuwelijk. Icardi vormt bij PSG een sterrenvoorhoede met onder meer Kylian Mbappé en Neymar en trof 20 keer doel in 31 wedstrijden. Een paar weken voor de coronacrisis losbarstte verdween de topschutter echter uit de basis. Voor de Champions League-duels met Borussia Dortmund zat hij helemaal niet bij de wedstrijdselectie.

Volgens Franse media doet Tuchel bewust geen beroep op Icardi. Het heeft alles te maken met een machtsspel met Leonardo. De Braziliaan is van plan de optie tot koop van zeventig miljoen euro te lichten. Tuchel vindt dat te veel en wil meer inspraak in het transferbeleid van de Ligue 1-kampioen. Om te laten zien dat alleen hij de opstelling bepaalt verwees de Duitser zijn spits naar de bank.

Icardi is niet de enige topspeler wiens toekomst bij PSG onzeker is. Neymar wordt in verband gebracht met een terugkeer naar FC Barcelona, terwijl Edsinson Cavani - het belangrijkste slachtoffer van de komst van de Argentijn - uit zijn contract loopt.

Internazionale ziet de bui ondertussen al hangen, schrijft La Gazzetta dello Sport. De Milanezen vrezen Icardi weer te moeten verwelkomen en de reeds ingecalculeerde zeventig miljoen mis te lopen. Of een andere club zo'n bedrag kan en wil ophoesten gedurende de coronacrisis is de vraag.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws