Oranje op EK 2021: voor welke keeper en vier verdedigers moet Koeman kiezen?

Oranje op EK 2021: voor welke keeper en vier verdedigers moet Koeman kiezen?

Gepubliceerd: dinsdag 24 maart 2020 om 10:00di 24-03-2020 om 10:00

Veel is door de coronacrisis nog onduidelijk, maar wat we wél weten is dat 11 juni 2021 het EK van start gaat. Hoe ziet jouw ideale basiself van Oranje eruit? We nomineren per positie de grootste kanshebbers. Vandaag: de keeper en verdediging.

Keeper
Eén man keepte sinds de entree van bondscoach Ronald Koeman vrijwel alles: Jasper Cillessen. De doelman uit Groesbeek miste geen minuut in de EK-kwalificatieyclus en keerde kort voor de coronabreak terug onder de lat bij Valencia. In de voorlopige selectie voor de (afgelaste) oefeninterlands tegen de Verenigde Staten en Spanje had Cillessen gezelschap van Marco Bizot, Tim Krul en Jeroen Zoet. Omdat er nog een jaar te gaan is tot het EK, betrekken we Justin Bijlow (22) er ook bij.

Rechtsback
Het is misschien wel dé probleempositie van het Nederlands elftal: rechtsback. Wie wordt op het EK de eerste keus van bondscoach Ronald Koeman? In de laatste Oranje-selecties zaten Denzel Dumfries en Joël Veltman er steeds bij. Waar Veltman op de weg terug is van knieblessure, was zijn concurrent voor de coronabreak uitstekend op dreef bij PSV. Hans Hateboer klopt in Italië op de deur, terwijl Rick Karsdorp, Kenny Tete en zelfs aanvaller Quincy Promes als dark horses gelden op de rechtsbackpositie.

Rechter centrale verdediger
Vrienden buiten de lijnen, concurrenten binnen de lijnen: Matthijs de Ligt en Stefan de Vrij lijken te moeten uitmaken wie op het EK van 2021 de rechter centrale verdediger wordt. De Ligt is een onbetwiste basiskracht onder Koeman en heeft het voordeel dat hij volgend jaar twee jaar ervaring heeft bij een Europese topclub. De Vrij, die genoegen neemt met een reserverol, is dan 29.

Linker centrale verdediger
Virgil van Dijk wordt wereldwijd gezien als de beste verdediger van dit moment. In de verkiezing om de Ballon d'Or moest hij alleen Lionel Messi nipt voor zich dulden. Aan Aké, die zich in dienst van Bournemouth heeft ontpopt tot een goede Premier League-verdediger, de schone taak om de wereldtopper van Liverpool uit de basis te houden.

Linksback
Blind is een vaste waarde onder Koeman, maar speelt alléén bij Oranje als linksback. Bovendien leek de Ajacied na dit seizoen wel oren te hebben naar een nieuw avontuur in het buitenland. Dat opent wellicht deuren voor Patrick van Aanholt, Jetro Willems en Owen Wijndal, mits Blind uit beeld zou raken. Van Aanholt speelt alles bij Crystal Palace, Willems maakte tot zijn kruisbandblessure een goede indruk bij Newcastle United en Wijndal is de coming man van AZ.

Hoe moet de basiself van Oranje op het EK van 2021 eruit komen te zien? Maak via bovenstaande polls jouw keuze!

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws