'Barcelona vindt oorzaak van Dembélé-problemen en wil door'

'Barcelona vindt oorzaak van Dembélé-problemen en wil door'

23-03-2020 13:59
19

Ousmane Dembélé krijgt volgend seizoen nog een kans om zijn hoge transfersom waar te maken bij FC Barcelona. Sport meldt dat de Fransman deze zomer niet op de transferlijst gezet gaat worden.

Dembélé kwam in 2017 als vervanger van Neymar voor minstens 105 miljoen euro over van Borussia Dortmund, maar kwakkelt sindsdien met zijn vorm en fysieke gesteldheid. Momenteel herstelt de aanvaller opnieuw van een langdurige blessure. Barcelona heeft onderzocht wat de oorzaak kan zijn van alle fysieke klachten en gelooft nog steeds dat Dembélé een grote rol kan gaan spelen bij de club.

Volgens de medische staf van Barcelona zijn de vele spierklachten van Dembélé te wijten aan het feit dat zowel zijn botten als zijn spieren nog niet uitgegroeid waren toen hij naar Camp Nou kwam. Daarnaast zal de komende periode de focus nog meer komen te liggen op de ontwikkeling van die spieren. Dembélé wordt niet als een gewone speler maar als een atleet en sprinter gezien, maar heeft zijn spieren nog niet genoeg ontwikkeld om die explosiviteit in wedstrijden te tonen.