'Oneerlijke' behandeling voor Getafe: 'De wedstrijd tegen Ajax was historisch'

'Oneerlijke' behandeling voor Getafe: 'De wedstrijd tegen Ajax was historisch'

Gepubliceerd: maandag 23 maart 2020 om 15:28ma 23-03-2020 om 15:28

Marc Cucurella begrijpt niet waarom Getafe zo vaak het mikpunt is van kritiek. Rond het gewonnen Europa League-tweeluik tegen Ajax kwam de Spaanse ploeg ook onder vuur te liggen in Nederland.

"Het is oneerlijk", reageert Cucurella bij een Q&A op zijn Instagram-account. Getafe is na 27 wedstrijden de nummer vijf van Spanje. "Ons voetbal wordt bekritiseerd, omdat we winnen. Als we laatste hadden gestaan, zouden we op dezelfde manier spelen. Ik weet zeker dat we dan géén kritiek zouden krijgen."

Het feit dat Getafe geen grote achterban heeft, maakt de prestaties volgens Cucurella nog knapper. "Maar zo denk ik er niet helemaal over. Onze supporters ondersteunen ons elke wedstrijd tot de max. Ik herinner me vooral de ontvangst tegen Leganés en Ajax. De wedstrijd in de Johan Cruijff Arena was voor iedereen historisch."

Getafe ging in de return weliswaar met 2-1 onderuit, maar dat was na de 2-0 uit het heenduel voldoende om door te gaan naar de achtste finales van de Europa League. Daarin is Internazionale de tegenstander, maar door de coronacrisis is het sterk de vraag of de Europese toernooien nog uitgespeeld kunnen worden.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws