'Derby County van Cocu praat met Amerikaanse miljardair Dell'

'Derby County van Cocu praat met Amerikaanse miljardair Dell'

23-03-2020 17:06
18

Het Derby County van Phillip Cocu is met de Amerikaanse miljardair Michael Dell, oprichter van computergigant Dell, in gesprek over een financiële injectie. De gesprekken bevinden zich in een vergevorderd stadium.

Dat meldt The Telegraph maandag. Dell (55) is met een vermogen van ruim zestien miljard dollar een van de rijkste mensen ter wereld. Derby County is op zoek naar een partij die bereid is om de Championship-club financieel bij te staan. De club heeft grote ambities en wil zo snel mogelijk naar de Premier League. Maar daar is geld voor nodig.

Wedden

Meer odds

Mogelijk biedt Dell Derby County de helpende hand. Hij praat momenteel met de club en is bereid om een financiële injectie toe te dienen. Daar krijgt hij vanzelfsprekend veel zeggenschap voor terug. Dell heeft als hij instapt een belangrijke stem in de toekomstplannen van de club.

Het is nog niet duidelijk hoe Dell en Derby County met elkaar gaan samenwerken. Volgens The Telegraph zijn er diverse opties: het zou kunnen gaan om een lening, een investering of een overname. Dell sprak vorig jaar ook met de clubleiding van Sunderland. Een overname ging toen niet door.

De ploeg van Cocu staat momenteel op de twaalfde plaats in het Championship.