Fledderus: 'Misschien kunnen we spelers halen die anders onhaalbaar waren'

Fledderus: 'Misschien kunnen we spelers halen die anders onhaalbaar waren'

23-03-2020 17:28
19

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus van FC Groningen zit, net als de spelers en het personeel, thuis, maar is wel al bezig met volgend seizoen. Hij scout diverse spelers. Wie dat zijn wil hij niet zeggen.

"Er moet namelijk gewoon een team worden samengesteld voor volgend seizoen", zegt Fledderus tegen RTV Noord. "We zijn volop met videoscouting bezig op dit moment. Op Wyscout staan alle wedstrijden die te vinden zijn."

Fledderus bekijkt diverse wedstrijden en ziet veel spelers aan het werk. "Zelf kijk ik nu minimaal twintig wedstrijden. De laatste wedstrijd die ik bekeken heb? Ik ben nu LASK Linz aan het kijken tegen Wolfsberger AC", zegt Fledderus. "Ik kan niet vertellen naar wie ik ben aan het kijken. Er staan tweeëntwintig spelers op het veld."

De coronacrisis heeft de wereld bij de keel gegrepen, maar Fledderus probeert er thuis het beste van te maken. "Ondanks de huidige situatie moet je ook in mogelijkheden denken."

Fledderus benadrukt dat gezondheid het allerbelangrijkste is. "Maar misschien zijn er nu wel clubs die het financieel heel moeilijk hebben, waardoor wij bepaalde spelers wel kunnen halen die we anders niet hadden kunnen halen. Misschien moeten wij nu wel doorpakken waar anders clubs dat niet kunnen. Zo proberen wij wel op een creatieve manier naar de situatie te kijken, zodat we voor ons het beste eruit kunnen halen."