Maatregel Anderlecht: 'Hiermee besparen we minstens een paar miljoen'

Maatregel Anderlecht: 'Hiermee besparen we minstens een paar miljoen'

Gepubliceerd: maandag 23 maart 2020 om 17:42ma 23-03-2020 om 17:42

Anderlecht-CEO Karel Van Eetveld is blij met de bereidheid van de spelers om salaris af te staan. De club probeert enkele miljoenen te besparen door het mes te zetten in de salarissen. Het personeel van Anderlecht zit thuis. 

De werknemers van Anderlecht zijn technisch werkloos. "Dat hadden we met de spelers ook kunnen doen, maar dat houdt enkele risico's in", zegt Van Eetveld tegen Sporza. "Daarom kiezen we ervoor dat ze tijdelijk een niet onbelangrijk deel van hun loon inleveren." 

De spelers van Anderlecht zijn bereid om mee te denken. Van Eetveld: "Ik ben heel blij dat de solidariteit ook bij de spelers groot is. Zij beseffen ook hoe ernstig de situatie is en ze zijn onder de indruk van de solidariteit die de rest van het personeel toont. De rol van Vincent (Kompany, red.) is hierin ook cruciaal. Hij staat tussen de spelers en kan hen rechtstreeks aanspreken."

Van Eetveld hoopt dat Anderlecht nu een groot bedrag binnenboord weet te houden. "Met deze maatregelen besparen we toch minstens een paar miljoen euro."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws