'Als mijn spelers over korting beginnen zeg ik: mond houden en je diep schamen'

'Als mijn spelers over korting beginnen zeg ik: mond houden en je diep schamen'

23-03-2020 18:12
31

Zaakwaarnemer Rob Jansen ziet het wel goedkomen met het voetbal. Hij roept spelers massaal op om salaris in te leveren, zoals dat in diverse andere landen al gebeurt.

Jansen denkt niet dat de topclubs omvallen, maar houdt zijn hart vast voor de kleinere clubs. Die moeten volgens hem worden geholpen. In Italië zijn spelers al solidair met hun clubs en ook FC Barcelona en Anderlecht geven het goede voorbeeld. 

"Laten alle topspelers wereldwijd dat doen", zegt Jansen tegen het Algemeen Dagblad. "Ze verdienen genoeg, even wat minder lijkt me geen enkel probleem. Luister, ik praat over de toppers met miljoenensalarissen. Niet over de spelers uit de eerste divisie, die van een paar duizend euro hun gezin moeten onderhouden."

Maar de grote vraag is of dat juridisch wel haalbaar is. Jansen wijst op het feit dat iedereen elkaar maar voor de rechter sleept om daar zelf financieel beter van te worden. Hij hoopt dat dat nu niet gebeurt en richt zich ook tot de bonden. "Voor heel veel clubs en spelers is er niks meer, daarom moeten degene die heel veel hebben dat oplossen. Het mag nu niet meer gaan om geld en ego's, maar om hulp. Dus inleveren en je mond houden, voordat niemand meer iets heeft."

"Ik maak onderdeel uit van de wereld waarin het om miljoenen gaat. En de spelers die ik begeleid verdienen vaak die miljoenen. Maar ik heb een mening en die heb ik altijd gehad. Samen moeten we nu oplossingen vinden en er voor zorgen dat niemand meer verdriet heeft. En de salarissen in mijn eigen vakgroep mogen ook worden opgeschort. Als één van mijn spelers over kortingen begint te zeuren zeg ik: mond houden en je diep schamen. Kom op zeg!"