KNVB: 'Ons laten informeren over duels zonder publiek, maar lijkt niet toegestaan'

KNVB: 'Ons laten informeren over duels zonder publiek, maar lijkt niet toegestaan'

Gepubliceerd: maandag 23 maart 2020 om 19:45ma 23-03-2020 om 19:45

Laatste update: maandag 23 maart 2020 om 20:00ma 23-03-2020 om 20:00

De KNVB is aan zet nu de overheid alle evenementen tot 1 juni heeft verboden. Daardoor liggen ook de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie nog lange tijd stil. Het is de vraag of de competities in Nederland kunnen worden uitgespeeld.

"De consequenties zijn nu nog onbekend", reageert een woordvoerder van de bond tegenover het ANP. De KNVB voert dinsdag overleg over de nieuwe maatregelen. De verschillende voetbalcompetities in Nederland zouden aanvankelijk tot en met 6 april stil liggen, maar die periode is nu met bijna twee maanden verlengd. De vriendschappelijke interland die het Nederlands elftal op 28 mei tegen Griekenland zou spelen in Enschede, gaat daardoor ook niet door.

De UEFA besloot eerder om het EK 2020 uit te stellen tot medio volgend jaar, zodat de nationale competities afgemaakt kunnen worden. Of dat in Nederland nog haalbaar is, is door de maatregelen van het kabinet zeer twijfelachtig. Ook duels zonder fans zijn vrijwel zeker niet toegestaan. "Het spelen zonder publiek is een optie waar we ons over zullen moeten laten informeren, maar het lijkt erop dat er tot 1 juni niet mag worden gevoetbald", zegt de KNVB-woordvoerder tegen NU.nl.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws