'Schaam me bijna om over voetbal te praten, KNVB moet competities afkappen'

'Schaam me bijna om over voetbal te praten, KNVB moet competities afkappen'

23-03-2020 21:45
28

Bert van Marwijk kan zich momenteel nauwelijks bekommeren om het voetbal. Volgens de oud-bondscoach van het Nederlands elftal is het totaal onbelangrijk nu het coronavirus de wereld in zijn greep heeft.

"Gezien de situatie, mensen die tegen de dood vechten, verzorgingshuizen die op slot gaan terwijl mensen daar iedere minuut van de dag uitkijken naar het bezoek van dierbaren en nog talloze van die voorbeelden; dan schaam je je bijna om over voetbal te praten", zegt Van Marwijk tegen De Telegraaf.

"Ik vind ook dat het amateur- en profvoetbal een streep moeten zetten en de KNVB de lopende competities moet afkappen", vervolgt de oud-trainer van onder meer Feyenoord. "Tot hier en niet verder, haal een noodscenario uit de kast en kijk vervolgens hoe het virus zich ontwikkelt en wanneer we het normale leven kunnen hervatten."

Van Marwijk sluit een kleine 'reset' in de wereld niet uit. "Dat mensen anders gaan denken, anders met elkaar omgaan, een ander soort economie, beroepen die verdwijnen en nieuwe beroepen die ontstaan. Ik sluit dat allemaal niet uit", stelt hij. "Kijk eens hoe de mensen zich nu opstellen tegenover het zorgpersoneel. Een paar maanden geleden oogstten ze kritiek toen ze met hun acties opkwamen voor hun beroepsgroep of werden ze aangevallen tijdens oud en nieuw. Nu staan we te klappen voor de zorg en krijg je een ander beeld van al die mensen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie