Van Marwijk: 'Daarom zal Ajax profiteren en kan ook PSV z'n voordeel halen'

Van Marwijk: 'Daarom zal Ajax profiteren en kan ook PSV z'n voordeel halen'

Gepubliceerd: dinsdag 24 maart 2020 om 06:44di 24-03-2020 om 06:44

Laatste update: dinsdag 24 maart 2020 om 08:11di 24-03-2020 om 08:11

Mocht de Eredivisie weer hervat worden, dan hebben Ajax en PSV profijt van de break die is geweest in de competitie. Dat zegt Bert van Marwijk in De Telegraaf. 

"Ploegen die geen goede serie achter de rug hadden zoals Ajax, ADO Den Haag en PEC Zwolle bijvoorbeeld zullen een boost krijgen omdat zich een nieuwe kans aandient en geblesseerde spelers terugkeren. Maar elftallen in een positieve flow zoals AZ, Feyenoord en VVV-Venlo zullen zich afvragen of ze dat goede gevoel direct weer te pakken krijgen", aldus Van Marwijk. "Vandaar zal Ajax profiteren en kan ook PSV z’n voordeel halen ten opzichte van AZ en Feyenoord. ADO Den Haag had het min of meer opgegeven en zal dit als een nieuwe situatie beschouwen en die laatste kans willen grijpen om niet te degraderen."

Van Marwijk, die er overigens voor pleit dat de Eredivisie niet afgemaakt gaat worden, denkt dat de clubs na het opheffen van de maatregelen tien dagen training nodig hebben voordat de Eredivisie weer kan beginnen. "Iedereen heeft even lang rust gehad en iedereen krijgt dezelfde tijd om zich voor te bereiden op de herstart van de Eredivisie. Fysiek zullen bijna alle spelers fit zijn zoals in de voorbereiding op een nieuw seizoen. Ik vind een aanloop van tien dagen trouwens genoeg voor een eerste wedstrijd. Daar mag niemand over zeuren omdat er sprake is van gelijke omstandigheden."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Moet de KNVB de Eredivisie afkappen?

(3281 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws