Alderweireld over toekomstplannen: 'Dat wil ik mijn familie niet meer aandoen'

Alderweireld over toekomstplannen: 'Dat wil ik mijn familie niet meer aandoen'

Gepubliceerd: dinsdag 24 maart 2020 om 07:52di 24-03-2020 om 07:52

Laatste update: dinsdag 24 maart 2020 om 07:56di 24-03-2020 om 07:56

Toby Alderweireld wil na zijn loopbaan als profvoetballer niet het trainersvak in. Dit om zijn familie een nieuwe achtbaan in de voetballerij te besparen. 

"Vanaf mijn vijftiende ben ik voor het voetbal gegaan en heb ik er alles voor gelaten. Tel er nog drie, vier jaar bij en je zit aan twintig jaar. Ik ken mezelf: wanneer ik het trainerschap zou ingaan, ben ik heel ambitieus en dan begint het hele verhaal opnieuw", zegt de verdediger van Tottenham Hotspur in Sport/Voetbalmagazine. "Dat wil ik mijn familie niet meer aandoen. Zij hebben altijd alles gelaten voor mij en ik zou het enorm egoïstisch van mezelf vinden om daar opnieuw voor te kiezen. Na mijn carrière als voetballer is het tijd voor mijn gezin, mijn familie en iedereen om mij heen die zich heeft aangepast aan mijn manier van leven."

De oud-Ajacied overweegt wel een carrière als zaakwaarnemer. "Het zou misschien jammer zijn om helemaal niets in het voetbal te doen. Er zijn veel negatieve verhalen geweest over zaakwaarnemers. Misschien wil ik wel iemand zijn die spelers kunnen vertrouwen. Ik heb ervaring in een wereld die niet gemakkelijk is en zou anderen daarin kunnen begeleiden. Aan de andere kant... misschien wil ik ook wel helemaal iets anders gaan doen. Maar vooral wil ik vader zijn."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws