Als wij hierdoor zouden promoveren, vind ik dat honderd procent terecht

"Als wij hierdoor zouden promoveren, vind ik dat honderd procent terecht"

Gepubliceerd: dinsdag 24 maart 2020 om 08:16di 24-03-2020 om 08:16

Laatste update: dinsdag 24 maart 2020 om 08:28di 24-03-2020 om 08:28

ADO Den Haag en RKC Waalwijk leken op degradatie af te koersen, maar blijven door de coronacrisis mogelijk een seizoen langer in de Eredivisie actief. RKC-directeur Frank van Mosselveld wil nog niet te hard van stapel lopen, terwijl Cambuur-trainer Henk de Jong het terecht zou vinden als zijn ploeg promoveert. 

"Het wordt steeds aannemelijker, maar laten we eerst afwachten welke kant dit op gaat", zegt Van Mosselveld in De Telegraaf, de krant die eerder deze week melding maakte van een realistisch noodscenario waarbij er volgend seizoen twintig clubs in de Eredivisie actief zullen zijn. De nummers één en twee van de Keuken Kampioen Divisie zouden dan promoveren.

"Het is heel jammer dat er in dat scenario geen kampioenschap wordt vergeven, maar wat er allemaal om ons heen gebeurt, is veel belangrijker", zegt Henk de Jong, trainer van koploper Cambuur. "Maar als wij hierdoor zouden promoveren, vind ik dat honderd procent terecht. We staan elf punten voor op de nummer drie." De andere promovendus zou in dit scenario De Graafschap zijn. 

Door de nieuwe maatregelen van de overheid lijkt het onmogelijk om voor 1 juni de Eredivisie te hervatten. Met de deadline van 30 juni van de UEFA zouden er slechts twee weken zijn om de laatste acht, en voor sommige clubs zelfs negen, speelrondes te spelen. Spelers moeten na 1 juni zeker tien dagen hebben om opgetraind te worden.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws