'Heb signalen opgevangen dat ook het voetbal tot 1 juni geschrapt wordt'

'Heb signalen opgevangen dat ook het voetbal tot 1 juni geschrapt wordt'

Gepubliceerd: dinsdag 24 maart 2020 om 21:45di 24-03-2020 om 21:45

VVV-Venlo directeur Marco Bogers had niet verwacht dat er nog steeds onduidelijkheid zou zijn over de overige wedstrijden in de Eredivisie. Het kabinet verlengde de eerder genomen maatregelen met twee maanden, maar voor sport gelden weer andere voorwaarderen.

En dus verkeert Bogers, algemeen directeur van VVV, nog altijd in onzekerheid. Hij had niet verwacht dat de datum van 6 april vooralsnog zou blijven staan. "Zeker niet met het oog op de aangescherpte maatregelen van de overheid", vertelt hij aan de Limburger.

De kans bestaat dat er begin april dus weer gevoetbald wordt, al denkt Bogers niet dat dat gaat gebeuren. "Ik verwacht – en daar heb ik al signalen over opgevangen – dat ook het voetbal tot 1 juni geschrapt gaat worden. Het zou een goede zaak zijn als de UEFA met een regeling voor alle Europese competities komt, maar de vraag is of dat snel gaat gebeuren."

Ook Fortuna Sittard verkeert in onzekerheid. "Wat voor ons nu belangrijk is, is dat we weten waar we volgend seizoen aan toe zijn zodat we onze plannen kunnen maken", zegt directeur Ivo Pfennings. "Spelen we Eredivisie of niet? Verder vind ik mijn mening even van ondergeschikt belang."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Het is onverantwoord om al in april te voetballen

(683 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws