De Boer: 'Ergste moet nog komen en zij kunnen zorg helemaal niet betalen'

De Boer: 'Ergste moet nog komen en zij kunnen zorg helemaal niet betalen'

Gepubliceerd: woensdag 25 maart 2020 om 08:55wo 25-03-2020 om 08:55

Frank de Boer houdt zijn hart vast voor de gevolgen die het coronavirus heeft op de wereld. De Nederlandse trainer van Atlanta United maakt zich onder meer zorgen over de situatie van veel Amerikanen.

De Boer volgt de situatie vanuit zijn appartement in de hoofdstad van de staat Georgia. Hij zit al twee weken thuis. "Ik ben wat verkouden. Ik ben ook getest op corona, maar heb de uitslag nog niet binnen. Ik voel me verder prima", zegt hij tegen VTBL.

"Ik maak me over mezelf niet zo'n zorgen, maar wel over andere Amerikanen", vervolgt De Boer, die weet dat veel mensen in het land onverzekerd zijn. "Zij kunnen medische zorg in geval van een coronabesmetting helemaal niet betalen. Weer anderen móeten op hun werk verschijnen, omdat ze anders hun baan dreigen kwijt te raken. En je wil hier echt niet werkloos zijn. Het Amerikaanse systeem werkt prima, als je het gemaakt hebt. Zo niet, dan kun je het knap lastig krijgen."

De Boer vreest dat de coronacrisis 'mensen de kop gaat kosten'. "Ik vrees het ergste, ook voor dichtbevolkte gebieden en landen." Wel ziet hij dat het virus steeds serieuzer wordt genomen. "We proberen de boog plat te maken. Flatten the curve hè, dat zijn de magische woorden tegenwoordig. In Georgia valt het aantal besmettingen mee, maar ook hier nemen de aantallen toe. New York is de staat met de meeste besmettingen en meeste doden. Daar wordt ook het meest getest. De piek gaat hoger zijn dan tot nu toe gedacht werd. Het ergste moet nog komen." 

De voormalig trainer van Ajax heeft zelf niet overwogen terug te keren naar Nederland. "Het zou niet meer kunnen, maar ik beschouw dit nu ook echt als thuis. Dus we Facetimen veel met onze dochters. En gisteren heb ik nog met Ronald gesproken."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws