'Als je ziet hoe België en Nederland omgaan met corona, is BeNeLiga onhaalbaar'

'Als je ziet hoe België en Nederland omgaan met corona, is BeNeLiga onhaalbaar'

Gepubliceerd: woensdag 25 maart 2020 om 09:07wo 25-03-2020 om 09:07

Hein Vanhaezebrouck gelooft niet in de invoering van een BeNeLiga. De ex-trainer van onder meer RSC Anderlecht en KAA Gent ziet alleen al tijdens de coronacrisis de verschillen tussen België en Nederland pijnlijk blootgelegd worden.

Zo merkt Vanhaezebrouck op dat Nederland veel losser omspringt met het coronavirus. "Als je ziet hoe er in beide landen is omgegaan met het virus, dat is dag en nacht verschil. In België kozen we voor een lockdown light, die nadien wat verstrengd is. In Nederland waren ze er niet van overtuigd dat dit de goeie methode was en kozen ze voor het ontwikkelen van groepsimmuniteit", klinkt het in Het Nieuwsblad.

Grote verschillen
"Ik wil maar aantonen dat we twee landen zijn die volledig naast elkaar opereren en heel andere beslissingsniveaus hebben. Ik was al geen grote voorstander van een BeNeLiga, maar die crisis bewijst dat zo'n competitie bijzonder moeilijk te organiseren en bijna onhaalbaar is", aldus Vanhaezebrouck.

"Want wat doe je met een gezamenlijke competitie als de ene regering­ X zegt en de andere regering Y? Stel dat er een BeNeLiga zou komen en er over enkele jaren een nieuw virus opduikt - ga daar maar van uit. Gaat de ene helft van de matchen dan worden afgelast en de andere niet?"

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws