'Grote schoonmaak bij Barcelona: acht spelers moeten of mogen vertrekken'

'Grote schoonmaak bij Barcelona: acht spelers moeten of mogen vertrekken'

25-03-2020 12:02 Laatste update: 12:04
66

FC Barcelona ziet zich door de coronacrisis gedwongen om de bezem drastisch door de selectie te halen. Met dat nieuws pakt Diario SPORT woensdag groot uit. Liefst acht spelers staan op de nominatie om Camp Nou te verlaten.

Barça heeft met de mogelijke komst van Neymar (Paris Saint-Germain) en Lautaro Martínez (Internazionale) grote ambities op de transfermarkt, maar de komst van de Braziliaan en Argentijn wordt volgens SPORT alléén mogelijk als er spelers vertrekken. Het is voor Barça de enige manier om op korte termijn geld binnen te harken, omdat de cashflow in Camp Nou is gestokt door de coronacrisis.

In totaal kunnen acht Barça-spelers vertrekken. Het gaat om Ivan Rakitic, Arturo Vidal, Neto, Martin Braithwaite, Samuel Umtiti, Philippe Coutinho, Junior Firpo én Antoine Griezmann. Van het rijtje zijn Rakitic en Vidal de minst verrassende namen. De Kroaat wil terug naar Sevilla, terwijl Vidal mogelijk wordt betrokken in de Martínez-deal met Inter.

Barça-doelman Neto is gewogen en te licht bevonden, Firpo stelde teleur in zijn debuutseizoen en Braithwaite is overbodig zodra Luis Suárez en Ousmane Dembélé terugkeren van blessures. Dan is er nog Umtiti, die geen basisspeler meer is in Camp Nou en zijn zinnen heeft gezet op een Premier League-transfer. Coutinho wordt dit seizoen uitgeleend aan Bayern München, dat de optie tot koop niet lijkt te lichten. De Braziliaan mag uitkijken naar een nieuwe club.

De meest opvallende naam is die van Griezmann. Barça betaalde afgelopen zomer 120 miljoen euro om de Franse aanvaller over te nemen van Atlético Madrid, maar zou volgens SPORT zomaar kunnen vertrekken als Neymar en Martínez arriveren. Het hangt vooral af van wat de Fransman zelf wil en of het transferplan van Barça slaagt. Naar verluidt aast de Catalaanse grootmacht ook nog op een middenvelder, back en verdediger.