Champions League-wedstrijd tussen Atalanta en Valencia was 'biologische bom'

Champions League-wedstrijd tussen Atalanta en Valencia was 'biologische bom'

Gepubliceerd: woensdag 25 maart 2020 om 14:20wo 25-03-2020 om 14:20

Laatste update: woensdag 25 maart 2020 om 14:26wo 25-03-2020 om 14:26

De Champions League-wedstrijd tussen Atalanta Bergamo en Valencia in Milaan is een 'biologische bom' geweest, zegt burgemeester van Bergamo Giorgio Gori. De noordelijk gelegen stad is het epicentrum van de coronavirusuitbraak in Italië.

Volgens de burgemeester was de achtste finale tussen Atalanta en Valencia in San Siro het 'evenement nul'. "Die wedstrijd was een biologische bom", zegt Gori nu tegen Tuttosport. "Op dat moment wisten we niet wat er aan de hand was. Niemand wist dat het virus al onder ons circuleerde. Maar er waren die avond veertigduizend fans in het San Siro-stadion. Velen keken in Bergamo in groepen naar de wedstrijd en er was veel contact. Het virus werd snel van de een op de ander overgedragen."

De wedstrijd zorgde er ook voor dat er veel besmettingen in Spanje opdoken. Alleen al binnen de selectie van Valencia raakten 35 procent van de spelers besmet. Inmiddels is ook Atalanta-doelman Marc Sportiello positief getest. Gori zegt dat de wedstrijd tussen Atalanta en Valencia niet de enige grote besmettingshaard is geweest. "De echte vonk was in het ziekenhuis Alzano Lombardo. Een patiënt met een longontsteking werd niet als besmettelijk gezien en dat heeft veel patiënten, artsen en verpleegkundigen besmet."

De return in Valencia werd zonder fans gespeeld. Atalanta plaatste zich daar voor de kwartfinale van de Champions League, waarvan het twijfelachtig is of die nog gespeeld gaan worden.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws