Oranje op EK 2021: voor welke drie aanvallers moet Koeman kiezen?

Oranje op EK 2021: voor welke drie aanvallers moet Koeman kiezen?

26-03-2020 10:00 Laatste update: 16:13
52

Veel is door de coronacrisis nog onduidelijk, maar wat we wél weten is dat 11 juni 2021 het EK van start gaat. Hoe ziet jouw ideale basiself van Oranje eruit? We nomineren per positie de grootste kanshebbers. Vandaag: de aanval.

Rechtsbuiten
Vier opties die in augustus als Eredivisie-speler aan het seizoen begonnen. Steven Bergwijn maakte afgelopen winter de overstap naar Tottenham Hotspur. Als hij volgend seizoen zijn goede start doortrekt, lijkt de oud-PSV'er goede papieren te hebben voor een basisplaats. Steven Berghuis gaf ook zijn visitekaartje af als aanvoerder van Feyenoord, terwijl Mohamed Ihattaren er héél goed op staat bij Koeman. Stengs mocht in november 2019 debuteren van de bondscoach.

Spits
De zware knieblessure van Memphis Depay zorgde voor een nationale discussie: wie moest de Oranje-vedette vervangen, ook omdat Donyell Malen het EK niet leek te gaan halen? De verplaatsing naar volgend jaar zomer komt in dat kader goed uit. Memphis was in 2019 de MVP van het Nederlands elftal, maar vlak Malen, Luuk de Jong, Myron Boadu, Wout Weghorst en Ryan Babel nog niet helemaal uit.

Linksbuiten
Ryan Babel is onder Koeman een vaste waarde en betaalde het vertrouwen ook terug, maar sinds zijn overstap naar Ajax was het kommer en kwel. Over een jaar is hij bovendien 34. Ploeggenoot Quincy Promes hijgt in de nek van Babel, die ook concurrentie heeft van Justin Kluivert. De twintigjarige aanvaller van AS Roma maakte twee weken geleden zijn rentree in de voorlopige selectie van Oranje.

Hoe moet de basiself van Oranje op het EK van 2021 eruit komen te zien? Maak via bovenstaande polls jouw keuze!