'Vroegtijdig' Ziyech-vertrek voorkomen: 'Window zal uitgesteld moeten worden'

'Vroegtijdig' Ziyech-vertrek voorkomen: 'Window zal uitgesteld moeten worden'

25-03-2020 15:30 Laatste update: 15:37
42

Als de competities in Europa pas na 30 juni beëindigd kunnen worden, ligt het volgende probleem op de loer: de transferperiode die op 1 juli start. Volgens directeur van de spelersvakbond VVCS Louis Everard moet de transferperiode met een maand uitgesteld worden.

Everard spreekt de verwachting en de hoop uit dat de UEFA en de FIFA instemmen met een verlenging van de competitie met minstens een maand, waardoor nationale bonden in ieder geval tot eind juli de tijd hebben om de competities af te ronden. Dan zou de transferperiode wel mee moeten verhuizen, anders zou bijvoorbeeld Hakim Ziyech midden in de staart van het seizoen naar Chelsea overstappen.

"Die transferwindow moet dus worden uitgesteld", zegt Everard tegen het ANP. "Dat kan, als iedereen instemt. En dat zal ook wel moeten, want anders maak je de competities niet eerlijk af. Zelfs als je 31 juli als laatste speeldatum van het seizoen neemt, dan weet je niet of ze daar in Spanje of Italië genoeg aan hebben."

"We worden hier ook iedere dag ingehaald door de actualiteit, maar daar is de situatie nu nog een stuk erger", vervolgt de VVCS-directeur. "Het vervelende is dat je de competities niet kan blijven opschuiven, want spelers moeten aan het einde van het seizoen ook op vakantie en volgend jaar zomer wordt het EK gespeeld."