Van Gaal 'angstaanjagend' bij United: 'Hij kon heel emotioneel worden en huilen'

Van Gaal 'angstaanjagend' bij United: 'Hij kon heel emotioneel worden en huilen'

Gepubliceerd: woensdag 25 maart 2020 om 16:59wo 25-03-2020 om 16:59

Juan Mata zal zijn eerste ontmoeting met Louis van Gaal nooit meer vergeten. De twee kwamen elkaar tegen bij Manchester United, waar de Nederlander tussen 2014 en 2016 de scepter zwaaide.

Mata maakte een halfjaar voor Van Gaal de overstap van Chelsea naar Manchester United. De eerste kennismaking in de zomer van 2014 was ronduit 'angstaanjagend', doet de Spanjaard nu uit de doeken. "Ik kwam in de kamer en daar zag ik Van Gaal, Ryan Giggs (destijds assistent-trainer, red.) en een fles rode wijn, met drie glazen", blikt Mata terug in de UTD Podcast.

"Van Gaal vroeg me of ik wat wilde drinken, maar dat hoefde van mij niet. Hij nam zelf wel een glas en zei: Goed, vertel me wie je bent. Dus ik begon te vertellen dat ik Juan heet, 26 jaar oud was, voetballer ben... Nee, nee, vertel me wie je bent als persoon. Heb je een gezin? Wat vind je belangrijk in het leven?, onderbrak Van Gaal me."

"Hij keek me diep in de ogen en dat was best angstaanjagend", vervolgt Mata, die wel een hoge pet op heeft van Van Gaal. "Hij kon soms best eng zijn, maar ik heb hem vooral leren kennen als een erg warme en eerlijke man. En gevoelig. Je zou het misschien niet verwachten, maar hij kon heel emotioneel worden en huilen als hij het over belangrijke zaken had."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws