'De Ligt ziet belangrijkste concurrent bijtekenen: Juventus wil door met BBC'

'De Ligt ziet belangrijkste concurrent bijtekenen: Juventus wil door met BBC'

25-03-2020 18:40
44

Gianluigi Buffon en Giorgio Chiellini gaan hun aflopende contract bij Juventus verlengen. Dat meldt La Gazzetta dello Sport. Volgens de roze sportkrant wil de Italiaanse kampioen nog geen afscheid nemen van zijn 'BBC', waar ook Leonardo Bonucci deel van uitmaakt.

Chiellini is in Turijn de belangrijkste concurrent van Matthijs de Ligt. De 35-jarige mandekker is de aanvoerder van Juventus, maar hij raakte al vroeg in het seizoen geblesseerd. De Italiaanse routinier scheurde zijn kruisband, waardoor hij maanden moest toekijken. Mede daardoor stond de oud-Ajacied al veelvuldig in de basis dit seizoen, al kreeg Merih Demiral enige tijd de voorkeur.

Net als Chiellini heeft ook Buffon al een akkoord met La Vecchia Signora over een nieuwe verbintenis. Alleen de handtekeningen moeten nog worden gezet. De 42-jarige reservedoelman keerde afgelopen zomer terug bij de club na een kortstondig avontuur bij Paris Saint-Germain. De 32-jarige Bonucci stemde in november reeds in met een nieuw contract. Hij verlengde zelfs tot medio 2024.

Volgens La Gazzetta dello Sport ziet Juventus de clubiconen als cultuurbewakers in de kleedkamer. Daarnaast is BBC ook op het veld nog van grote waarde voor trainer Maurizio Sarri.