The Athletic: United wil bod uitbrengen op Kane, maar stelt belangrijke voorwaarde

The Athletic: United wil bod uitbrengen op Kane, maar stelt belangrijke voorwaarde

Gepubliceerd: woensdag 25 maart 2020 om 19:06wo 25-03-2020 om 19:06

Manchester United overweegt in de komende maanden een poging te wagen voor Harry Kane. The Mancunians willen de spits van Tottenham Hotspur maar wat graag naar Old Trafford halen, meldt het doorgaans goed ingevoerde The Athletic.

United stelt wel een belangrijke voorwaarde aan een bod op Kane, die al sinds januari aan de kant staat met een dijbeenblessure. Hij moet zelf de eerste aanzet voor een transfer geven. United beseft zich terdege dat een overstap gevoelig ligt. Alleen als Kane aanstuurt op een vertrek bij Tottenham lijken gesprekken met voorzitter én stugge onderhandelaar Daniel Levy zin te hebben.

Kane zou voorzichtig nadenken over zijn toekomst bij Spurs, dat in een neerwaartse spiraal is beland en zich niet lijkt te gaan kwalificeren voor de Champions League. Daar heeft manager José Mourinho nog geen verandering in kunnen brengen.

Alan Shearer, die zelf alleen met Blackburn Rovers kampioen werd in 1995, sluit een transfer van de Spurs-ster niet uit. "Mijn inschatting is dat als hij de komende twaalf maanden geen prijzen wint, hij moet vertrekken", zegt de topscorer aller tijden van de Premier League tegen de BBC. "Hij plakt er denk ik nog één jaar aan vast en als de prijzen dan uitblijven, is hij vertrokken."

Wie Kane wil aantrekken, zal hoe dan ook een fors bedrag op tafel moeten leggen. De 26-jarige spits ligt nog tot medio 2024 vast in Londen en zou zo'n 150 miljoen euro moeten kosten. Naast United werd ook Manchester City al met hem in verband gebracht.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Zie jij Kane vertrekken bij Tottenham Hotspur?

(617 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws