Go Ahead neemt drastische maatregelen: contracten van 14 spelers opgezegd

Go Ahead neemt drastische maatregelen: contracten van 14 spelers opgezegd

Gepubliceerd: woensdag 25 maart 2020 om 20:44wo 25-03-2020 om 20:44

De onzekerheid door het coronavirus heeft bij Go Ahead Eagles tot drastische maatregelen geleid. De Keuken Kampioen Divisie-club uit Deventer heeft besloten om alle aflopende contracten formeel op te zeggen.

Volgens de Nederlandse regelgeving moeten clubs voor 1 april officieel melden dat contracten niet worden verlengd. Anders worden die verbintenissen automatisch tegen dezelfde voorwaarden verlengd. Dat geldt ook voor het al dan niet lichten van opties. Go Ahead moest die wrange boodschap aan liefst veertien spelers overbrengen.

De Eagles nemen voorlopig afscheid van Hobie Verhulst, Mark Spenkelink, Jeroen Veldmate, Elmo Lieftink, Jaroslav Navrátil, Adrian Edqvist, Alexander Bannink, Donny van Iperen, Maarten Pouwels, Maecky Ngombo, Soufyan Ahannach, Henri Anier, Jenthe Mertens, Elso Brito.

"Met meerdere van deze spelers waren we in normale omstandigheden gaan praten over contractverlenging of het lichten van hun optie", reageert technisch manager Paul Bosvelt. "Maar de huidige omstandigheden zijn verre van normaal. Er valt op dit moment geen zinnig woord te zeggen over de impact van de huidige situatie waarin de voetbalwereld verkeert."

"Worden wedstrijden wel of niet gespeeld? Is dat met of zonder publiek? En wanneer? Hoe komt het (regionale) bedrijfsleven uit deze corona-crisis? Allemaal factoren die een grote invloed hebben op onze financiële huishouding", aldus de voormalig middenvelder. "Nu grote beslissingen nemen op het gebied van contracten is te risicovol."

Bosvelt benadrukt dat de deur nog wel openstaat voor bovengenoemde spelers. "Als wij in de komende dagen, weken of maanden beter inzicht hebben in onze situatie (her)starten we de gesprekken onmiddellijk." Overigens staat het voortbestaan van Go Ahead niet op het spel. "Nee, door een gezond financieel beleid kunnen we als club wel tegen een stoot."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws