'Werkloze' Vormer cijfert zich weg voor vrouw: 'Roos moet mensen nu beter maken'

'Werkloze' Vormer cijfert zich weg voor vrouw: 'Roos moet mensen nu beter maken'

Gepubliceerd: donderdag 26 maart 2020 om 07:33do 26-03-2020 om 07:33

Club Brugge-middenvelder Ruud Vormer zit voorlopig zonder werk, maar voor zijn vrouw Roos America is het momenteel drukker dan ooit. Terwijl Vormer zich om het gezinsleven bekommert, doet America haar werk in het ziekenhuis in Gent.

Het coronavirus heeft razendsnel om zich heen gegrepen in België, maar voor America is het nog vol te houden. "Het is goed om te merken dat er nu een bepaalde routine komt in het zien van de coronapatiënten. België, en ons ziekenhuis, was goed voorbereid", vertelt ze aan het Algemeen Dagblad. "De afdeling was verviervoudigd, dus tot op heden kunnen we de stroom aan. En ook het werken in de pakken begint te wennen."

De Noord-Hollandse is echter dag en nacht met het virus bezig. "Ik heb het misschien al gehad en dat is mogelijk bij ons allemaal thuis (het stel heeft drie kinderen, red.) al het ­geval geweest. Als ik naar de supermarkt ga, wat ik liever niet doe, doe ik ook altijd een mondkapje voor omdat ik bang ben dat ik ­andere mensen kan besmetten."

Vormer heeft er geen enkele moeite mee dat hij zich moet wegcijferen voor zijn partner. "Het draait nu even niet om voetbal. Roos is dokter, ze moet mensen beter maken. Zelf kom ik gelukkig tussendoor nog wel even tot wat trainingsuren." Als het aan America ligt, zijn de rollen echter snel weer omgedraaid. "Laat het maar zo snel mogelijk weer normaal worden en dat het niet over mij, maar over het voetbal van Ruud gaat. Dat zou betekenen dat we het virus onder controle hebben, dat is het allerbelangrijkste."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws