'Na 18.00 ga ik naar buiten om te trainen. Dan zijn er minder mensen op straat'

'Na 18.00 ga ik naar buiten om te trainen. Dan zijn er minder mensen op straat'

Gepubliceerd: donderdag 26 maart 2020 om 08:16do 26-03-2020 om 08:16

Giacomo Quagliata vertrok op de laatste dag van de transferperiode van het Italiaanse Pro Vercelli naar Heracles Almelo, niet wetend wat er allemaal stond te gebeuren in zijn geboorteland Italië. De twintigjarige Siciliaan zit nu 'vast' in Almelo en wil zo veel mogelijk contact houden met het thuisfront.

Vlak nadat Quagliata naar Overijssel verhuisde, greep het coronavirus razendsnel om zich heen in Italië. Zijn familie zit nog steeds op Sicilië. "We appen en facetimen zo vaak als we kunnen. Ik weet zeker dat mijn familie zich goed aan alle genomen voorzorgsmaatregelen houdt, dat stelt me gerust", vertelt hij aan TC/Tubantia. Een bezoek aan Italië zit er vooralsnog niet in. "Ik was al hier en niemand kon bedenken dat het thuis opeens zo slecht zou worden."

De linksback kan ondertussen niet op de club terecht voor trainingen en is op zichzelf aangewezen. "Ik probeer mijn dagen te vullen met regelmaat: vroeg opstaan, gezond eten en sporten. Na zes uur 's avonds ga ik naar buiten om te trainen. Dan zijn er minder mensen op straat, maar ik mis de club en het samen voetballen erg." Quagliata heeft dus ook niet de kans om zijn nieuwe leefomgeving te verkennen. "De mensen zijn aardig. Jammer genoeg heb ik er nog niet zo veel van mogen zien, maar daar komt vast verandering in."

Quagliata werd vlak voor het sluiten van de transfermarkt binnengehaald als vervanger van de naar Atalanta Bergamo vertrokken Lennart Czyborra. Zijn debuut voor Heracles heeft hij echter nog niet gemaakt.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws