Ik had het net als Memphis kunnen proberen, maar mijn situatie is totaal anders'

"Ik had het net als Memphis kunnen proberen, maar mijn situatie is totaal anders'

Gepubliceerd: donderdag 26 maart 2020 om 13:12do 26-03-2020 om 13:12

Voor Jetro Willems komt het verplaatsen van het EK naar de zomer van 2021 niet slecht uit. De vleugelverdediger scheurde twee maanden geleden zijn kruisband en zit middenin zijn revalidatie.

"Het EK? Voor mij is het uitstel een lichtpuntje. Toen de geruchten gingen dacht ik al: dat zou mooi zijn voor mij", vertelt Willems aan VTBL. De linksback, die dit seizoen door Eintracht Frankfurt wordt verhuurd aan Newcastle United, werd de laatste jaren niet opgeroepen voor Oranje.

"Ik had, net als Memphis, kunnen proberen het EK te halen, als het komende zomer was doorgegaan. Dat was mogelijk geweest ja. Maar mijn situatie was wel totaal anders. Memphis was al een bepalende, belangrijke schakel in het Nederlands elftal. Ik had onder bondscoach Ronald Koeman nog niet één keer bij de selectie gezeten. Dat is natuurlijk wel een groot verschil. Waarvoor precies had ik me dan moeten haasten?"

"Dat ik nu een jaar langer heb om me bij de EK-selectie te knokken, zie ik als wat positiefs in deze rare situatie", vervolgt Willems, die nog niet weet waar hij volgend seizoen speelt. "Ik heb daar nog niet met Eintracht Frankfurt over gesproken." Maar: "Ik zou het mooi vinden om ook volgend seizoen in Engeland te spelen. Die competitie past bij me, vind ik."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws