'Heerenveen zit er als middenmoter wat anders in dan de meeste andere clubs'

'Heerenveen zit er als middenmoter wat anders in dan de meeste andere clubs'

Gepubliceerd: donderdag 26 maart 2020 om 16:38do 26-03-2020 om 16:38

SC Heerenveen wacht rustig het besluit van de KNVB af over het vervolg van de Eredivisie. Als middenmoter zit de Friese club er volgens voorzitter Cees Roozemond 'wat anders in dan de meeste andere clubs'.

De KNVB houdt rekening met drie scenario's en zal in de aanloop naar 6 april een ei leggen over de rest van het seizoen. Terwijl de druk vanuit veel clubs en voetballers toeneemt, wacht Heerenveen af. "Wij zitten er wat anders in dan de meeste andere clubs", zegt Roozemond op de clubsite.

"Wij staan op dit moment op een plek in de middenmoot. Wij zijn niet een club die meespeelt om het kampioenschap of strijdt tegen degradatie en in deze onzekere periode graag duidelijkheid wil. Ik kan me goed voorstellen dat clubs onderin en bovenin graag willen weten waar ze aan toe zijn."

Roozemond erkent dat de coronacrisis effect heeft op Heerenveen, maar de precieze gevolgen zijn nog niet te overzien. "Heerenveen komt niet in acute problemen", benadrukt hij. "We beschikken over voldoende liquiditeit om onze vaste lasten te kunnen dragen." Maar: "Natuurlijk gaan wij ook effecten van deze crisis voelen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws