Alternatieve krachttraining in Almelo: 'Ik stond met twee colaflessen te squatten'

Alternatieve krachttraining in Almelo: 'Ik stond met twee colaflessen te squatten'

Gepubliceerd: donderdag 26 maart 2020 om 18:24do 26-03-2020 om 18:24

Heracles Almelo-middenvelder Teun Bijleveld is één van de vele profvoetballers is Nederland voor wie het deze weken behelpen is. De vorig seizoen van Jong Ajax overgekomen Noord-Hollander moet thuisblijven en zijn conditie op peil houden, maar weet nog niet of het seizoen wel vervolgd wordt.

De spelers van Heracles hebben één keer per week een gezamenlijke sessie via videochat, maar Bijleveld moet verder zelf zorgen dat hij het trainingsprogramma van de club volgt, laat hij weten aan ELF Voetbal. "De ene dag moeten we acht kilometer binnen een bepaalde tijd lopen, een dag later vier kilometer aan een hoog tempo en weer een andere dag doen we alleen sprints. Daaromheen volgen we een krachtprogramma." Bijleveld zal hiervoor moeten roeien met de riemen die hij heeft. "Laatst stond ik bijvoorbeeld met twee colaflessen mijn squats uit te voeren."

Hoewel zijn bestaan wat eentonig is, heeft de jeugdinternational van Oranje tot zijn vreugde toch nog iets kunnen betekenen voor zijn medemens. "Bij Heracles werd de hooghoudchallenge in het leven geroepen. Bij honderd keer hooghouden geeft de club iets van tien vrijkaarten weg aan zorgpersoneel uit de regio. Dat vond ik een mooi initiatief en dus heb ik vijfhonderd keer staan hooghouden in de tuin."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws