Slot over stille kracht AZ: 'Zijn bijnaam in de groep is Father, zegt genoeg'

Slot over stille kracht AZ: 'Zijn bijnaam in de groep is Father, zegt genoeg'

Gepubliceerd: donderdag 26 maart 2020 om 20:13do 26-03-2020 om 20:13

Waar spelers als Calvin Stengs en Myron Boadu veelvuldig zijn geroemd tijdens het succesvolle seizoen van AZ, bleef Fredrik Midtsjö lang onder de radar. Trainer Arne Slot benadrukt dat de waardering voor de Noor intern hoe dan ook groot is in Alkmaar.

"Fredrik is niet de grootste prater in de groep", zegt Slot tegen Voetbal International. "Hij kijkt goed om zich heen en neemt alles rustig in zich op. En als hij dan iets zegt, wordt daarnaar geluisterd. Al zijn medespelers herkennen zijn grote waarde voor het team. Zijn bijnaam in de groep is Father, dat zegt genoeg."

Dat de 26-jarige middenvelder pas later aandacht kreeg van de buitenwereld, verrast Slot niet. "In eerste instantie gaat de media-aandacht uit naar de doelpuntenmakers en de attractieve aanvallers. Als die uitgebreid in het zonnetje zijn gezet, komen de andere jongens in beeld. Fredrik is daar een goed voorbeeld van. Teun Koopmeiners ook trouwens."

"Het prettige van dit soort spelers is, dat ze élke dag op het trainingsveld brengen wat de buitenwereld alleen in wedstrijden kan zien. Dus de huidige erkenning in het land, had Fredrik binnen de groep al een hele tijd", aldus Slot.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws