Barcelona kondigt drastische stap aan: spelers moeten alsnog salaris inleveren

Barcelona kondigt drastische stap aan: spelers moeten alsnog salaris inleveren

Gepubliceerd: donderdag 26 maart 2020 om 23:28do 26-03-2020 om 23:28

FC Barcelona heeft vanwege de coronacrisis arbeidstijdverkorting aangevraagd, waardoor de spelers van de Spaanse kampioen een fors deel van hun salaris moeten inleveren. De Catalanen willen op die manier financiële problemen vermijden.

Spaanse media schreven de afgelopen dagen al over de onderhandelingen tussen de spelers en het bestuur om salaris in te leveren. Onder aanvoering van aanvoerders Lionel Messi, Gerard Piqué, Sergio Busquets en Sergi Roberto werd het voorstel van voorzitter Josep Maria Bartomeu om naar verluidt liefst zeventig procent van het inkomen af te staan echter afgewezen.

Barça ziet zich daardoor genoodzaakt om andere stappen te nemen, zo is donderdagavond bekendgemaakt. De spelers moeten nu alsnog genoegen nemen met minder salaris door de aangevraagde arbeidstijdverkorting. Hun inkomen wordt aangepast aan het werk dat ze kunnen leveren met de door de Spaanse overheid opgelegde beperkingen.

Daardoor worden de Barça-spelers, onder wie Frenkie de Jong, mogelijk alsnog geconfronteerd met een korting van zeventig procent op hun salaris. De Catalaanse topclub kan die stap zetten volgens de Spaanse wet, omdat de noodtoestand in het land van kracht is. Bartomeu acht het noodzakelijk om de economische impact van de crisis te beperken.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws