'Ajax en AZ zijn onder de indruk en bekijken 'nieuwe Matthijs de Ligt''

'Ajax en AZ zijn onder de indruk en bekijken 'nieuwe Matthijs de Ligt''

Gepubliceerd: vrijdag 27 maart 2020 om 07:18vr 27-03-2020 om 07:18

Ajax en AZ hebben Micky van de Ven op de korrel. Het achttienjarige toptalent van FC Volendam ontwikkelt zich indrukwekkend snel en staat naar verluidt ook al bij buitenlandse clubs op het lijstje.

Dat schrijft Voetbal International in een scoutingsrapport van de twintig grootste talenten van de Keuken Kampioen Divisie. Van de Ven is er daar een van. Van de Ven (18) speelde vorig seizoen nog voor Volendam O19, maar werd dit jaar door Wim Jonk naar Jong Volendam gehaald.

Na een paar wedstrijden maakte hij al de stap naar het eerste. Die stap blijkt niet te groot, want Van de Ven staat ook daar in de basis. Sterker nog, hij is een van de uitblinkers.

Dat is opgevallen in Amsterdam en Alkmaar. Volgens VI hebben de twee clubs Van de Ven al bekeken. Van concrete interesse lijkt echter nog geen sprake. Het weekblad schrijft dat er ook 'buitenlandse kapers' op de kust zijn. Om wat voor clubs het gaat wordt niet duidelijk. Van de Ven heeft bij Volendam nog een contract tot 2023, waardoor de club de hoofdprijs voor hem kan vragen. 

Kees Kwakman, Volendam-icoon, sprak in januari bij FOX Sports nog vol lof over Van de Ven, die door VI 'de nieuwe Matthijs de Ligt' wordt genoemd. Hij voorspelde al dat AZ belangstelling heeft. "AZ heeft hem al op de korrel, denk ik. Mijn gevoel zegt dat hij een grote stap gaat maken."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Moet Van de Ven de stap naar de Nederlandse top maken?

(4365 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws