Nijhuis 'eenling in arbitrage': Pang, pang, pang. Hij leek wel een mitrailleur

Nijhuis 'eenling in arbitrage': "Pang, pang, pang. Hij leek wel een mitrailleur"

Gepubliceerd: vrijdag 27 maart 2020 om 10:44vr 27-03-2020 om 10:44

Bas Nijhuis heeft niet het optimale uit zijn scheidsrechterscarrière gehaald. Dat stelt Mario van der Ende, die ziet dat de Enschedeër 'ergens een zijpad heeft genomen'.

"Was Bas vijftien procent minder clownesk geweest, dan was hij nog een stuk verder gekomen", concludeert de voormalige topscheidsrechter in gesprek met Voetbal International. Van der Ende was de ontdekker van Nijhuis en haalde hem naar de KNVB, waar hij in de beginjaren coach was van de Tukker. "Hij was het beste talent in die jaren. By far."

Maar ergens heeft Nijhuis een afslag genomen, constateert Van der Ende. Onlangs zag hij de scheidsrechter als 'kapper' van een stel geiten. "Bas zijn levensmotto is: haal uit wat er in het leven zit en kijk naar mij. Daar is niks mis mee, alleen speelt als scheidsrechter de geloofwaardigheid ook mee. Als je het podium kiest, maakt je dat een eenling in de arbitrage."

De kritiek op de grote rol die Nijhuis zich in veel wedstrijden toe-eigent, snapt Van der Ende wel. Hij wijst op de gele kaarten die hij een maand geleden uitdeelde aan de drie stafleden van Fortuna Sittard. "Pang, pang, pang. Hij leek wel een mitrailleur. Zo heb ik hem nooit ervaren. Ik kan het niet beoordelen, maar het lijkt erop dat hij denkt: het zijn m'n laatste jaren en ik ga het helemaal naar eigen inzicht doen."

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Geen voetbal. Dan maar een carrièreswitch!

Een bericht gedeeld door Bas Nijhuis (@nijhuis_bas) op

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie

Poll

Wat vind jij van Nijhuis?

(580 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws