Bayern München streng voor Zirkzee: 'Man die maar zo hoog springt als nodig is'

Bayern München streng voor Zirkzee: 'Man die maar zo hoog springt als nodig is'

Gepubliceerd: vrijdag 27 maart 2020 om 11:34vr 27-03-2020 om 11:34

De doorbraak van Joshua Zirkzee bij Bayern München was spectaculair, maar de achttienjarige Nederlander is nog láng niet waar hij moet zijn. Dat stellen trainer Hansi Flick en hoofd jeugdopleiding Jochen Sauer in een portret door Der Kicker.

Zirkzee maakte bij zijn Bundesliga-debuut in december de winnende goal voor Bayern en had voor de coronabreak een basisplek door de blessure van Robert Lewandowski. In München is men echter streng. "Hij heeft veel kwaliteiten, maar er is nog veel winst te behalen als hij op deze positie bij deze club wil spelen", is interim-trainer Flick duidelijk.

Ook Sauer, hoofd jeugdopleiding aan de Säbener Strasse, wil soms meer zien van Zirkzee. "Joshua is zo nu en dan een man die maar zo hoog springt als nodig is. Ja, van tijd tot tijd moet je hem uit zijn comfortzone halen. Josh beschikt over de capaciteiten, maar heeft óók het hoofd en de winnaarsmentaliteit nodig", besluit Sauer.

Bayern München weekte Zirkzee in 2017 los uit de jeugdopleiding van Feyenoord. Met de overstap was een vergoeding van 100.000 euro gemoeid. VoetbalPrimeur publiceerde deze week een reportage over Zirkzee, die hieronder is te zien.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Heeft Zirkzee de potentie om de eerste spits van Oranje te worden?

(1695 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws