Lukkien noemt Emmen-trio: Ze hebben de voorwaarden om in de top te spelen

Lukkien noemt Emmen-trio: "Ze hebben de voorwaarden om in de top te spelen"

Gepubliceerd: vrijdag 27 maart 2020 om 12:05vr 27-03-2020 om 12:05

FC Emmen rekent zich al stiekem rijk. Sergio Peña, Miguel Araujo en Glenn Bijl zijn dit seizoen uitblinkers in de Eredivisie én staan langdurig onder contract aan de Oude Meerdijk. Dick Lukkien hoopt zijn spelers te kunnen behouden.

"Dat weet ik niet, wat ik wel weet is dat ze langdurige contracten hebben, wat voor ons erg prettig is", verklaart de trainer van FC Emmen in een uitgebreid interview met Voetbal International. "Wat ik ook weet is dat het plafond van die jongens niet in Emmen moet liggen, of in de middenmoot van de Eredivisie."

Als hij wordt gevraagd of hij spelers heeft die hij ziet eindigen in de Nederlandse top, antwoordt Lukkien: "In dat opzicht zijn met name Peña, Araujo en Bijl interessante jongens. Zij moeten nog een aantal stappen zetten, maar ze hebben de voorwaarden om in de top te spelen."

"Het is lastig zo'n voorspelling te doen", houdt Lukkien een slag om de arm. "Kijk naar Hans Hateboer, was die klaar voor de Nederlandse top toen hij bij FC Groningen vertrok? Ik weet het niet, maar hij staat wel zijn mannetje bij Atalanta Bergamo. Het staat buiten kijf dat wij erg veel boeiende spelers hebben."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Wie van dit Emmen-trio vind jij de beste?

(775 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws