'Sommige spelers boden spontaan zelfs meer dan één maandloon aan'

'Sommige spelers boden spontaan zelfs meer dan één maandloon aan'

Gepubliceerd: vrijdag 27 maart 2020 om 15:49vr 27-03-2020 om 15:49

Anderlecht bereikte met de spelers een akkoord over de inlevering van één maandloon, maar sommigen blijken extra gul en staan meer af. Anderlecht-voorzitter Marc Coucke is blij met de houding van zijn spelers.

Doordat de spelers van Anderlecht het salaris voor de maand april laten vallen bespaart de club drie miljoen euro. "Er vallen heel wat inkomsten weg in allerlei sectoren, dus ook in het voetbal", zegt Coucke, geciteerd door Het Laatste Nieuws. 

"Karel Van Eetvelt (CEO, red.) en zijn team hebben samen met Kompany - die daaraan ongelofelijk heeft meegewerkt - en de andere directieleden een oplossing uitgewerkt waarbij de staat geen frank moet betalen. Want de spelers krijgen al sociale voordelen van de overheid. Daarom geen technische werkloosheid - waar de overheid wél moet betalen - maar wel het inleveren van een maandloon. Sommige spelers boden zelfs spontaan de inlevering van meer dan één maandloon aan."

Wat Coucke betreft wordt er nog geen beslissing genomen over het eventueel hervatten van de Belgische competitie. "Het zou zonde zijn om er nu voor te kiezen om het seizoen af te sluiten en binnenkort te horen dat er op internationaal vlak gekozen wordt om vanaf een bepaalde datum de competities wél te hervatten."

"Want ik ben er zeker van dat mensen voetbal willen zien en die ontspanning nodig hebben - ook al zou het dan eventueel zijn zonder publiek. Dat is niet ideaal, maar het is beter dan niets."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws