Leeuwin Van Dongen: 'Vind ik oneerlijk. Maatschappelijk project? Topsporters!'

Leeuwin Van Dongen: 'Vind ik oneerlijk. Maatschappelijk project? Topsporters!'

27-03-2020 17:30
54

Oranje Leeuwin Merel van Dongen stoort zich aan de manier waarop het vrouwenvoetbal door sommigen benaderd wordt. De 27-jarige linksback van Real Betis haalt een uitspraak van Gertjan Verbeek in zijn AZ-tijd aan.

De toenmalige trainer van de Alkmaarders wilde niet dat het damesteam van AZ in het AFAS Stadion speelde'. "Want dat was zonde van de grasmat...", aldus Van Dongen in gesprek met VICE Sports. Verbeek deed het damesvoetbal ook af als 'recreatieve bezigheid' "Het vrouwenvoetbal wordt soms nog echt gezien als een maatschappelijk project. Dat moet er maar bij. Daar gaat mijn bloed écht van koken", aldus Van Dongen.

Wedden

Meer odds

Volgens de 41-voudig Oranje-international worden vrouwelijke profs te weinig gezien als topsporters. "Dat vind ik ook echt oneerlijk. Wij zijn topsporters, we trainen elke dag, we geven onze ziel en zaligheid voor die bal, voor onze sport. En dan zijn er ook mensen die zeggen: ja, laten we ook een vrouwenvoetbalteam beginnen, want dat is goed voor de diversiteit en de inclusiviteit van de club", vervolgt Van Dongen op felle toon. "Dan denk ik: een maatschappelijk project? Terwijl wij gewoon professionele voetballers zijn."