Man van 3 miljoen in Haagse dienst: 'Ik kan Hagi en Popescu altijd bellen'

Man van 3 miljoen in Haagse dienst: 'Ik kan Hagi en Popescu altijd bellen'

Gepubliceerd: vrijdag 27 maart 2020 om 19:15vr 27-03-2020 om 19:15

De verwachtingen waren hooggespannen toen Tudor Baluta als zeventienjarige debuteerde voor het Roemeense Viitorul Constanta. Brighton & Hove Albion betaalde later zelfs bijna drie miljoen euro voor de vrijdag 21 jaar oud geworden spelmaker, die momenteel op huurbasis voor ADO Den Haag speelt.

Baluta hoopt echter nog steeds dat hij zijn grote idolen Gheorghe Hagi en Gica Popescu ooit achterna kan gaan. "Het zijn Roemeense voetbalgoden. Ik vind het prachtig dat ik ze persoonlijk ken", laat hij weten aan de clubsite van ADO. De middenvelder werd opgeleid in de voetbalschool van Popescu en maakte onder trainer Hagi zijn debuut in het betaald voetbal. "Ik vind het prachtig dat ik ze persoonlijk ken. Ik heb een goede relatie met ze. Ik kan ze altijd bellen, als ik advies of hulp nodig heb. Ze zijn erg aardig en behulpzaam. Het is erg fijn als je altijd kan terugvallen op zulke mentoren."

Hoewel Baluta met ADO op degraderen staat, voelt hij zich als een vis in het water in de Hofstad. "Ik voel me hier zeer goed. Alles voelt goed; de jongens, de medewerkers, de fans en de stad. Ik voel me hier gelukkig", verzekert hij. Ik vind het ook fijn om dicht bij de zee te zitten. "Je hebt veel mooie plekken in Den Haag, dat natuurlijk ook iets verder ontwikkeld is dan de meeste Roemeense steden. Je hebt hier een betere infrastructuur en grotere gebouwen, maar ook fraaie paleizen en belangrijke musea. Een mooie combinatie."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws