'Signalen' voor Telegraaf: 'Spelers die zeggen: ik wil helemaal niet trainen'

'Signalen' voor Telegraaf: 'Spelers die zeggen: ik wil helemaal niet trainen'

Gepubliceerd: vrijdag 27 maart 2020 om 20:12vr 27-03-2020 om 20:12

Diverse profvoetballers in Nederlands zien het niet zitten om op korte termijn de competitie te hervatten. De Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie liggen formeel stil tot 6 april, maar het kabinet en de KNVB gaan na het weekend beslissen of de competities nóg langer opgeschort moeten worden.

VVCS-voorzitter Evgeniy Levchenko liet onlangs al weten dat meerdere spelers zich grote zorgen maken om hun gezondheid en voorlopig niet durven te trainen. Mike Verweij van De Telegraaf spreekt zich in soortgelijke bewoordingen uit. "Er zijn signalen van clubs waar spelers zeggen: ja, maar ik wil helemaal niet trainen. Mijn gezondheid is me veel te veel waard. Je kunt als bond wel zeggen dat er binnenkort weer gevoetbald moet worden, maar de spelers willen helemaal niet trainen", laat de journalist weten in de voetbalpodcast van zijn werkgever.

Volgens collega Valentijn Driessen zijn de spelers bevreesd dat ze zelf ook besmet raken. "Bij spelers leeft dat heel erg. De meeste clubs hebben selecties met allerlei nationaliteiten. Wat is hun achtergrond? Wat doen ze als ze niet op de club zijn?", aldus de chef voetbal van de ochtendkrant. "Het kan zomaar gebeuren dat een speler het ook oploopt. Dat is in Italië en Spanje ook al gebeurd."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie

Poll

Eredivisie-voetbal in juni en juli: zie jij het zitten?

(1803 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws