'Luxepositie' Ajax: 'Zou me niet verbazen als Overmars selectie intact houdt'

'Luxepositie' Ajax: 'Zou me niet verbazen als Overmars selectie intact houdt'

Gepubliceerd: zaterdag 28 maart 2020 om 06:56za 28-03-2020 om 06:56

Voor Nederlandse clubs kunnen de gevolgen van de coronacrisis weleens heel groot zijn. Alleen Ajax onttrekt zich mogelijk aan de malaise, zo denkt zaakwaarnemer Guido Albers.

"De afgelopen periode heeft de hele Eredivisie veel geld gekost en niemand weet wanneer het ophoudt", zegt Albers in De Telegraaf. "Alleen Ajax zit in een luxepositie. Het was misschien niet de bedoeling, maar het zou me niet verbazen als Marc Overmars er weer in slaagt de selectie grotendeels intact te houden. Ajax heeft als enige club in Nederland veel geld op de bank en dat zorgt voor een enorme power."

In Amsterdam werd naast Hakim Ziyech al rekening gehouden met een vertrek van spelers als André Onana, Nicolás Tagliafico, David Neres en Donny van de Beek. "Maar als de coronacrisis ervoor zorgt dat niet de prijzen worden betaald die Ajax wil, dan houdt de club ze gewoon aan hun contract. Ajax heeft namelijk een buffer op de bank en hoeft niet te verkopen", stelt de belangenbehartiger van onder meer Van de Beek en Carel Eiting.

Toch sluit Albers niet helemaal uit dat er nog aan spelers van Ajax wordt getrokken. "De Premier League-clubs bijvoorbeeld krijgen volgend seizoen weer enorme televisie-opbrengsten. Dus zal er echt nog wel een heel grote transfer plaatshebben. Alleen denk ik dat clubs in plaats van vijf spelers nu die éne voetballer kopen die ze écht graag willen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws