Nieuwtje van Driessen: 'Ajax hoopt dat competitie vandaag al afgelopen is'

Nieuwtje van Driessen: 'Ajax hoopt dat competitie vandaag al afgelopen is'

Gepubliceerd: zaterdag 28 maart 2020 om 13:24za 28-03-2020 om 13:24

De selectie van Ajax speelt dit seizoen liever geen wedstrijden meer, weet Valentijn Driessen van De Telegraaf. Aankomende dinsdag wordt duidelijk wat er met het restant van de Eredivisie gaat gebeuren.

Driessen hoopt dat Ajax bereid is om de overige clubs financieel te steunen wanneer er opnieuw Champions League wordt gespeeld. "Stel je voor dat Ajax de Champions League ingaat terwijl ze eigenlijk geen kampioen zijn omdat de competitie niet wordt afgemaakt. Dan vind ik wel dat er een verdeling zou moeten komen van het Champions League-geld richting de rest van de Eredivisie", zegt Driessen bij NH Sportcafé.

"AZ speelt dan voorronde Champions League, dus die kunnen zich zelf kwalificeren. Er worden nu ook Europese inkomsten gebruikt om clubs over te halen om van kunstgras naar natuurgras te gaan, dus waarom zou je die pot niet groter maken?"

Er zijn nog negen wedstrijden te gaan in de Eredivisie. Ajax en AZ gaan met 56 punten aan kop, maar de kans bestaat dat er helemaal niet meer gevoetbald gaat worden. "Ik weet dat Ajax hoopt dat de competitie vandaag al is afgelopen en de huidige stand wordt gebruikt bij de verdeling van de Europese tickets."

"Of dat ook gaat gebeuren weet ik niet. Ik vind dat je als topclub een verantwoordelijk hebt naar de rest van het betaalde voetbal. Dat geldt ook voor Feyenoord, PSV en AZ. Daarom is het goed dat ze steeds met z'n allen vergaderen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Poll

Snap jij Ajax?

(7216 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws