Update: Sisto krijgt fikse boete na rit van ruim 3000 kilometer

Update: Sisto krijgt fikse boete na rit van ruim 3000 kilometer

28-03-2020 15:35 Laatste update: 18-05-2020 09:58
98

Celta de Vigo-aanvaller Pione Sisto heeft de regels aan zijn laars gelapt en Spanje verlaten, meldt Deportes COPE. Hij is in de auto gestapt en heeft een autorit van ruim 3000 kilometer gemaakt naar zijn geboorteland Denemarken.

Dat is tegen de regels, want iedere inwoner in Spanje moet in quarantaine blijven. Sisto had daar maling aan en is samen met zijn zus naar Denemarken gereden zonder toestemming van Celta en de Spaanse autoriteiten. Het Spaanse luchtruim is gesloten, maar het land verlaten met de auto kan wel. Sisto bracht Celta pas op de hoogte toen hij al onderweg was.

"De club zal deze zaak intern afhandelen", laat de club weten aan Marca. Het is niet de eerste keer dat de Deen in opspraak is geraakt bij Celta. Vorig jaar kreeg hij al een boete omdat hij 21 dagen lang niets anders at dan fruit in een poging om af te vallen.

Update: Celta de Vigo heeft Pione Sisto een boete van 60.000 euro opgelegd voor het breken van de quarantaine-regels in Spanje. De Deense aanvaller reed in maart 3000 kilometer van Spanje naar zijn geboorteland Denemarken om aan de Spaanse lockdown te ontsnappen. Sisto weigerde onlangs zich te laten testen in de eerste testronde van Spaanse profvoetballers, maar stemde wel in met deelname aan de tweede testronde en wacht nu de resultaten af. Tot die tijd kan de Deense aanvaller niet deelnemen aan de groepstrainingen die deze week weer gaan beginnen.

No Poll