'Real Madrid wil opruimen: zeven huurlingen en vijf (!) kernspelers mogen weg'

'Real Madrid wil opruimen: zeven huurlingen en vijf (!) kernspelers mogen weg'

28-03-2020 17:53
15

De selectie van Real Madrid staat aan de vooravond van een grootse metamorfose, schrijft het Spaanse AS. Trainer Zinedine Zidane had dit seizoen 25 spelers tot zijn beschikking, terwijl er ook nog eens elf (!) spelers uitgeleend zijn.

Voor de meesten van hen is het einde verhaal, vermoedt AS. Martin Odegaard (Real Sociedad) en Achraf Hakimi (Borussia Dortmund) zullen komend seizoen bij de selectie aansluiten en over Sergio Reguilón (Sevilla) en Dani Ceballos (Arsenal) moet nog een beslissing worden genomen. Álvaro Odriozola (Bayern München), Takefusa Kubo (Real Mallorca), Luca Zidane (Racing Santander), Jesús Vallejo (Wolverhampton Wanderes), Borja Mayoral (Levante), Andriy Lunin (Real Valladolid) en Óscar Rodríguez (Leganés) hoeven zich voorlopig echter geen illusies te maken: dit zevental staat op de nominatie om verkocht of opnieuw verhuurd te worden.

Ook in de huidige selectie zal worden gesneden. De dure Gareth Bale en James Rodríguez mogen bij een aannemelijk bod verkocht worden, net als reserves Mariano Díaz en Lucas Vázquez. Brahim Díaz bleef tijdens de voorbije twee transferperiodes bij Real Madrid, hoewel de club hem liever wilde verhuren: volgens AS wil De Koninklijke hem binnenkort alsnog tijdelijk elders stallen. De toekomst van routiniers Nacho, Marcelo en Luka Modric is nog onzeker: de clubleiding zal – wanneer dat weer mogelijk is – met het drietal om de tafel gaan om te praten over hun rol in het toekomstige Real Madrid.

De huidige nummer twee van de Primera División hoopt ook nog een middenvelder aan de selectie toe te voegen, als de transfermarkt weer geopend wordt. De naam van Donny van de Beek wordt niet genoemd door AS, maar die van Paul Pogba (Manchester United) en Fabián Ruiz wel (Napoli). Ook een 'type-Erling Braut Haaland' – als alternatief voor de niet overtuigende spits Luka Jovic – zou een optie zijn voor de Madrilenen.